Αγορά αυτοκινήτου: Καινούριο ή μεταχειρισμένο;
Αγορά αυτοκινήτου: Καινούριο ή μεταχειρισμένο;

Αγορά αυτοκινήτου: Καινούριο ή μεταχειρισμένο;

Όταν είμαστε στη φάση να αγοράσουμε αυτοκίνητο, έχουμε πολύ συχνά το δίλημμα: να πάρω καινούριο ή μεταχειρισμένο;

Ένα δίλημμα που δικαιολογημένα υπάρχει γιατί ένα αυτοκίνητο του κουτιού είναι φαινομενικά μια πιο αξιόπιστη επιλογή αλλά από την άλλη ένα μεταχειρισμένο είναι σίγουρα η πιο συμφέρουσα επιλογή!

Ποια επιλογή όμως είναι η πιο κατάλληλη για εσένα;

στοίβες νομισμάτων μπροστά από αυτοκίνητο
Κόστος

Αναμφίβολα το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι το κόστος! Ένα αυτοκίνητο του κουτιού απαιτεί σίγουρα μεγαλύτερο κεφάλαιο από ότι ένα μεταχειρισμένο. Θα σου “φύγουν” πολλά παραπάνω χρήματα, είτε τα διαθέτεις είτε χρειαστεί να πάρεις δάνειο για να το αποκτήσεις.
Αντίθετα, για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας ή και ίδιο μοντέλο το κόστος αγοράς είναι πολύ χαμηλότερο. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί πολύ απλά ένα καινούργιο αυτοκίνητο χάνει κατά μέσο όρο το 25% της αρχικής του αξίας με το που βάλεις το κλειδί στη μίζα! 

 

Αντίθετα, ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχει ήδη χάσει μεγάλο ποσοστό της αξίας του κάνοντάς το αυτομάτως μια πιο συμφέρουσα επιλογή.Η υποτίμηση της αξίας του μέσα στα χρόνια είναι δηλαδή πολύ μικρότερη σε σχέση με ένα καινούριο.

Με απλά λόγια, τα ίδια ακριβώς μοντέλα θα έχουν διαφορά περίπου 25-30% στο τελικό κόστος, ανάλογα βέβαια την κατάσταση του μεταχειρισμένου.

Αξιοπιστία και εγγύηση

Σίγουρα η αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου από επίσημη αντιπροσωπεία είναι μια αξιόπιστη επιλογή που παρέχει ασφάλεια και εγγυήσεις στον αγοραστή. Εάν όμως θέλεις να πάρεις μεταχειρισμένο, ίσως νιώθεις ανασφάλεια ως προς το τι αγοράζεις. Σκέφτεσαι αν τα χιλιόμετρα που αναγράφονται είναι τα πραγματικά, αν γίνονταν τα σέρβις, αν υπάρχει ιστορικό του αυτοκινήτου, αν έχει τρακαριστεί και πολλά πολλά άλλα. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου βγάλει ζημιές αμέσως μετά την αγορά! 

Και πολύ καλά κάνεις! 

αγοραστής και πωλητής αυτοκινήτου δίνουν τα χέρια και ολοκληρώνουν τη συμφωνία

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα μεταχειρισμένων και άπειρων “ευκαιριών” με αναξιόπιστες εγγυήσεις που πρέπει να είσαι υποψιασμένος, πολύ καλός γνώστης και καλά ενημερωμένος για να μη πιαστείς κορόιδο.

Η OpenCars για να διώξει κάθε σου αμφιβολία όταν αγοράσεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο από το στόλο της σου δίνει: 

  • πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία ιστορικού του οχήματος
  • δυνατότητα να ελέγξεις το όχημα σε δικό σου συνεργείο ή μηχανικό
  • έγγραφη εγγύηση μηχανικών μερών ως και 5 έτη
  • εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων
  • δικαίωμα επιστροφής 14 ημερών μετά την αγορά του
άντρας κρατάει ψηφιακά σύμβολα για ασφάλεια υατοκινήτου, σέρβις, τηλέφωνο
Χρόνος παράδοσης

Ένα αυτοκίνητο από αντιπροσωπεία, ακόμα και αν αυτό είναι ετοιμοπαράδοτο, μπορεί να το παραλάβεις ακόμα και μετά από ολόκληρους μήνες, λόγω γραφειοκρατίας ή έλλειψης. Ειδικά αν είναι και ειδική παραγγελία, ίσως να περιμένεις έως και 7 μήνες!

Αν όμως αγοράσεις μεταχειρισμένο και μάλιστα απο την OpenCars, η ομάδα μας αναλαμβάνει εξολοκλήρου όλη την γραφειοκρατική βαβούρα και σε 2-3 ημέρες, φέρνουμε το αυτοκίνητο που επιθυμείς στην πόρτα σου με απόλυτη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Δες εδώ πώς μπορείς γρήγορα και εύκολα να αποκτήσεις με την OpenCars το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σου ταιριάζει.

Ανεβαίνεις κατηγορία

Θα αγόραζες ένα καινούριο Opel Corsa ή ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Opel Astra;

Είναι δικαιολογημένα τέτοια διλήμματα καθώς αν μπορείς με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο μεν αυτοκίνητο  αλλά μεγαλύτερης κατηγορίας, που παρέχει περισσότερη ασφάλεια ή είναι καλύτερα εξοπλισμένο, γιατί να μην το προτιμήσεις; 

άνδρας ανοίγει το ραδίοφωνο του αυτοκινήτου του

Ένα premium μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πέντε-έξι ή και επτά ετών είναι ακόμη αρκετά σύγχρονο, έχει πρόσφατη τεχνολογία, και πιθανώς και τον ίδιο εξοπλισμό με ένα ολοκαίνουργιο από την μικρή κατηγορία. Άρα με τα ίδια χρήματα που θα έδινες για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, μπορείς να «ανέβεις» κατηγορία, αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο μεγαλύτερης ή ακριβότερης κατηγορίας.

ένα κλειδί αυτοκινήτου πάνω σε χαρτονομίσματα
Τρόποι χρηματοδότησης

Παλαιότερα, μόνο ένα καινούργιο αυτοκίνητο προσέφερε μεγάλη ευελιξία σχετικά με τους τρόπους πληρωμής / χρηματοδότησης. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει και συγκεκριμένα η OpenCars σου λύνει τα χέρια καθώς μπορείς να αγοράσεις γρήγορα και με ασφάλεια, είτε με μετρητά είτε με δόσεις οποιοδήποτε  αυτοκίνητό της θέλεις. Έχεις τη δυνατότητα να δίνεις τις δόσεις είτε μέσω τράπεζας είτε μέσω του καινοτόμου μοντέλου χρηματοδότησης FlexFinancing!

Κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου

Όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα! Όλα τα έξοδα πέρα από αυτό της αγοράς!
Το ποσό που πληρώνουμε για την εξάμηνη ή ετήσια ασφάλεια του αυτοκινήτου ορίζεται από πολλά κριτήρια όπως το μοντέλο του αυτοκινήτου, τον κυβισμό, την περιοχή που θα κινείται, κ.α αλλά και… την αξία του αυτοκινήτου.
Επομένως , αν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αξίας 8.000€ θα πληρώσουμε λιγότερα ασφάλιστρα απ’ότι για ένα αυτοκίνητο με αρχική αξία 20.000€.

υπογραφή συμβολαίου ασφάλειας αυτοκινήτου

 

Τέλος, ας μην αμελήσουμε και το συναισθηματικό κόστος. Σκέψου να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο και σε λίγες μέρες να γρατζουνιστεί ή να σου σπάσουν τον καθρέφτη! Ατυχίες που σε όλους συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή. Η στενοχώρια μας σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν αυτό συμβεί σε ένα ολοκαίνουριο όχημα. 

Όπως επίσης όταν έρθει η ώρα να βάλουμε κάποιο ανταλλακτικό. Δεν θα ψάχνουμε με μανία τα μαμίσια αλλά θα είμαστε ικανοποιημένοι και με φθηνότερα για ένα μεταχειρισμένο όχημα.

νεαρός αγκαλιάζει ένα αυτοκίνητο

Μη χάνεις τα νέα μας!

Νέες αφίξεις οχημάτων, χρήσιμες συμβουλές και νέα κατευθείαν στο mailbox σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.