Συχνές Ερωτήσεις

Γενικές Συχνές Ερωτήσεις

Παρέχουμε εγγύηση σε όλα μας τα οχήματα για τα μηχανολογικά μέρη του οχήματος (κινητήρας και σασμάν). Η εγγύηση καλύπτει και ανταλλακτικά και εργασία. Η διάρκειά της ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του οχήματος.

Είμαστε γνώστες των οχημάτων μας και για αυτό παρέχουμε εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων. Σε περίπτωση που μπορεί να αποδειχθεί ότι τα χιλιόμετρα ήταν “πειραγμένα” σας επιστρέφουμε το τίμημα και μας επιστρέφετε το όχημα. 

Όλη η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί απομακρυσμένα και εντός λίγων εργάσιμων ημερών. Τυπικά, τα βήματα είναι:

 1. Εντοπίζετε ποια οχήματα σας ενδιαφέρουν και μας τα αναφέρετε είτε τηλεφωνικά είτε με τη φόρμα επικοινωνίας του website.
 2. Επικοινωνούμε μαζί σας και – εφόσον το επιθυμείτε – κανονίζουμε λεπτομέρειες για τον έλεγχο ή το test drive του οχήματος. 
 3. Όταν αποφασίσετε την αγορά του οχήματος, σας αποστέλλουμε ένα email με όποια έγγραφα χρειαζόμαστε. Τα έγγραφα αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν ηλεκτρονικά.
 4. Αφήνετε σε εμάς 2-3 εργάσιμες για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών.
 5. Παραλαμβάνετε το αυτοκίνητο.

Μπορείτε:

 • Να μας επισκεφτείτε μόνος ή με μηχανικό στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα, για τεχνικό έλεγχο ή/και test drive.
 • Να μας υποδείξετε σε ποιο μέρος του Λεκανοπεδίου επιθυμείτε να σας φέρουμε το όχημα προς έλεγχο / test drive.
 • Να πραγματοποιήσετε video κλήση για να δείτε απομακρυσμένα το όχημα, από όπου κι αν βρίσκεστε.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να έρθετε σε συνεννόηση μαζί μας για ραντεβού στο 211 199 5650.

Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι στο όχημα, μη διστάσετε να μας το ζητήσετε. 

Έχετε το δικαίωμα επιστροφής του οχήματος εντός 14 ημερών απο την ημερομηνία αγοράς με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Οι τιμές που αναφέρονται εντός του website περιέχουν και ΦΠΑ. Εκτός απο το ίδιο το όχημα, η τιμή καλύπτει και:

 1. Έξοδα βιολογικού καθαρισμού.
 2. Παράδοση στο χώρο σας εάν είστε εντός Λεκανοπεδίου (εφόσον ζητηθεί).
 3. Έξοδα μεταβίβασης της ιδιοκτησίας.
 4. Εγγύηση μηχανολογικών μερών και πραγματικών χιλιομέτρων.
 5. Δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τα οχήματα έχουν ταξινομηθεί πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δεν εισάγουμε οχήματα εμείς, ούτε αγοράζουμε εισαγόμενα κατά κανόνα. 

Εμείς είμαστε ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπορευόμαστε και για αυτό γνωρίζουμε απόλυτα το ιστορικό τους. 

Έχουμε φροντίσει όλα μας τα οχήματα να έχουν την προβλεπόμενη συντήρηση από τον κατασκευαστή τους και επιπλέον ελέγχουμε τακτικά την κατάστασή τους.

Επιπλέον, πριν το αυτοκίνητο διατεθεί για πώληση, γίνεται και αναλυτική επιθεώτηση απο ανεξάρτητο φορέα, ώστε να είμαστε 100% βέβαιοι για την κατάστασή του. 

Έχουμε πλήρη στοιχεία ιστορικού, στα οποία έχετε πρόσβαση όποτε το ζητήσετε. 

Όλη την Ελλάδα. Οι διαδικασίες μας μπορούν να πραγματοποιηθούν και απομακρυσμένα.

Η παράδοση γίνεται δωρεάν εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής. Για άλλες περιοχές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Τεχνική Αναφορά αποτελεί το πόρισμα ελέγχου από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ φορέα επιθεώρησης οχημάτων. Ο συγκεκριμένος έλεγχος γίνεται πλέον των δικών μας για να είμαστε διπλά σίγουροι για το τι πουλάμε.

Αυτό είναι δυνατόν στην περίπτωση που είτε αγοράσετε ένα νεότερο από την OpenCars («ανταλλαγή») είτε ξεκινήσετε μία νέα συμφωνία leasing με την Flexcar. Δεν αγοράζουμε οχήματα σε άλλη περίπτωση.

Δόσεις μέσω FlexFinancing

Φυσικά! Και μάλιστα χωρίς διαμεσολάβηση Τράπεζας, χωρίς έξοδα φακέλων και περιττές διαδικασίες.

Η OpenCars έχει λανσάρει το καινοτόμο μοντέλο χρηματοδότησης FlexFinancing για εσένα. Επικοινώνησε μαζί μας για παραπάνω πληροφορίες.

Το ύψος της προκαταβολής συμφωνείται κατά περίπτωση με τον κάθε πελάτη.  

Ναι, και υπάρχει και οικονομικό όφελος σε αυτήν την περίπτωση.

Είναι το καινοτόμο μοντέλο χρηματοδότησης της OpenCars που σου κάνει την αγορά του οχήματος που επιθυμείς πιο εύκολη από ποτέ. Χωρίς τράπεζες, χωρίς έξοδα φακέλων και χωρίς πολύπλοκες εκγριτικές διαδικασίες.

Το πολύ σε 24 ώρες, ακόμα και αυθημερόν, έχεις και την τυπική έγκριση. Το 99% των αιτήσεων εγκρίνονται άμεσα. Δε θέλουμε να σου βάλουμε εμπόδια στην απόκτηση του οχήματος που ονειρεύεσαι!

Τον αριθμό των δόσεων καθορίζουμε από κοινού μαζί σου. Το μέγιστο όριο είναι οι 60 μήνες.

Δόσεις μέσω Τράπεζας

H προκαταβολή μπορεί να είναι και 0%! Οι δόσεις είναι μέχρι και 84 μήνες (7 έτη), έτσι ώστε να προσαρμόζεται το ύψος της μηνιαίας δόσης στις οικονομικές δυνατότητές σας. Προσοχή: Ο μέγιστος αριθμός δόσεων περιορίζεται από την ηλικία του οχήματος και την ηλικία του δανειολήπτη σε ακραίες περιπτώσεις.

Μας αποστέλλετε κάποια τυπικά έγγραφα και φροντίζουμε για τις διαδικασίες εγκριτικού ελέγχου από την Τράπεζα. Εντός 24 ωρών (εκτός αργιών), έχετε απόκριση. Εν συνεχεία, υπογράφετε τις σχετικές συμβάσεις και η διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος ξεκινά.

Το επιτόκιο αναφοράς για αυτοκίνητα είναι 11.5%. Για περιπτώσεις πολύ νέων οχημάτων το επιτόκιο μπορεί να πέσει και σε 8.5%.

Το επιτόκιο αναφοράς για δίκυκλα είναι 12.5%.

Πρέπει να προστίθεται και ο επιπλέον φόρος του Ν.128 που ισούται με 0,6%.

Είναι κάποια έξοδα που πληρώνονται κατά την πρώτη μηνιαία δόση προς την τράπεζα. Τυπικά, είναι 220€ και 50€ αντίστοιχα.

Ναι! Και αυτοκίνητα παντός τύπου και δίκυκλα.

Ανταλλαγή με παλαιότερο όχημα

Δίνουμε την επιλογή σε υποψήφιους πελάτες να ανταλλάξουν το παλιό όχημά τους:

 • με ένα νεότερο της OpenCars (‘Trade-In“)
 • με leased όχημα της Flexcar (‘FlexDeal’)

Δεν αγοράζουμε οχήματα αν δεν πρόκειται για κάποια από τις άνω περιπτώσεις.

Αρχικά, συμφωνείτε για το αυτοκίνητο / δίκυκλο που επιθυμείτε να αγοράσετε. Στη συνέχεια, επιθεωρούμε το όχημά σας και σας δίνουμε μια ‘προσφορά αγοράς’. Αν συμφωνήσετε, προχωράμε!

Σκοπός μας είναι να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες εντός 24 ωρών απο τη στιγμή που έχουμε λάβει όλα τα στοιχεία/έγγραφα.

Εκτός από αυτοκίνητα, αγοράζουμε και δίκυκλα, αλλά όχι πατίνια ή ηλεκτρικά ποδήλατα.

 • Μειώνετε τα χρήματα που δίνετε για το νέο όχημα.
 • Δε χρειάζεται να περιμένετε για να πουλήσετε. Η πώληση σε εμάς είναι άμεση.
 • Αποφεύγετε την ταλαιπωρία, γιατί όλα τα διαδικαστικά τα κάνουμε εμείς.

Ασφαλώς! Θέλουμε να παρέχουμε τις πιο ευέλικτες υπηρεσίες που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

Ναι! Είτε το αγοράζουμε εμείς είτε το βγάζουμε σε δημοπρασία με τη βοήθεια συνεργατών μας!

 

Το όχημά σου είναι υποψήφιο για αγορά ειδικά από εμάς εάν:

 • Έχει ηλικία μικρότερη ή ίση των 10 ετών (7 για δίκυκλα) και δεν έχει ξεπεράσει τα 100.000 χιλιόμετρα (60.000 για δίκυκλα).
 • Η πρώτη ταξινόμησή του έγινε στην Ελλάδα (και δεν έχει εξαχθεί ποτέ). Αποκλείονται δίκυκλα προέλευσης από Κίνα. (αναλυτική λίστα)
 • Δεν είχε ποτέ σοβαρή ζημιά ή βλάβη, που επηρεάζει την κατάστασή του σήμερα.
 • Έχει ενημερωμένο βιβλίο service (ψηφιακό ή μη) και εν ενεργεία άδεια κυκλοφορίας, ασφάλιση, ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων.
 • Δεν είχε ποτέ σημαντική μετατροπή στα χαρακτηριστικά του.

Για την εκτίμηση της αξίας του οχήματός σας παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους: Η κατάστασή του, η ηλικία και τα χιλόμετρά του, το εάν υπάρχει βιβλιαράκι με το ιστορικό των service, το εάν υπάρχει δεύτερο κλειδί κλπ.

Η αξία του οχήματος που πουλάτε σε εμάς αφαιρείτε απο το ποσό πληρωμής του οχήματος που αγοράζετε! Σε περίπτωση που η αξία του παλαιότερου οχήματος είναι μεγαλύτερη, τότε λαμβάνετε το ποσό 100% με μετρητά (τραπεζική μεταφορά). 

Είτε το φέρνετε στις εγκαταστάσεις μας (Ταγιαπιέρα 6-8, Ελληνορώσων, Αθήνα) είτε ερχόμαστε να το πάρουμε εμείς όπου κι αν βρίσκεστε. Εντός Λεκανοπεδίου Αττικής, η παραλαβή από το χώρο σας είναι δωρεάν.

Εξατομίκευση οχήματος

Μπορείτε να επιλέξετε ορισμένες τροποποιήσεις, προσθήκες ή έξτρα εξοπλισμό για το όχημα που θα αγοράσετε και εμείς σας το προετοιμάζουμε και σας το φέρνουμε 100% έτοιμο! Αυτό είναι μια νέα καινοτόμα υπηρεσία της OpenCars, προκειμένου να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη! Άσε το τρέξιμο σε εμάς!

Δίνουμε την επιλογή σε πελάτες να προσθέσουν στο νέο τους όχημα:

 • Αισθητήρες παρκαρίσματος
 • Αντηλιακές μεμβράνες
 • Ζάντες αλουμινίου
 • Συναγερμό
 • Αλυσίδες
 • Κουκούλες προστασίας

Σκοπός μας είναι ωστόσο, να προσθέσουμε ακόμα περισσότερες επιλογές στο μέλλον. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή μπορούμε να σας παρέχουμε τα στοιχεία εξοπλισμού που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας. Παρόλα αυτά, αν έχετε κάποια απορία, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2111995650.

Αφού μας ενημερώσετε για ποιό στοιχείο εξοπλισμού ενδιαφέρεστε, αναλαμβάνουμε εμείς για εσάς τη μεταφορά του αυτοκινήτου στο συνεργάτη μας και κατόπιν σας παραδίδουμε το νέο σας όχημα έτοιμο!

Όλα τα προϊόντα τα οποία σας παρέχουμε ως στοιχεία πρόσθετου εξοπλισμού συνοδεύονται από εγγύηση. 

Με τη πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μας, έχουμε εξασφαλίσει για εσάς τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς με εκπτώσεις έως και 30% για όλα τα στοιχεία εξοπλισμού που παρέχουμε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2111995650.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εγκαταστήσουμε στο όχημα σας κάποιο από τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα μας στοιχεία πρόσθετου εξοπλισμού, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων μας συνεργατών.

Αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε τις ζάντες της αρεσκείας σας στο νέο σας όχημα, θα κλείσουμε ένα ραντεβού για σας στον συνεργάτη μας που θα σας βοηθήσει με την επιλογή του σχεδίου που επιθυμείτε να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο σας καθώς και να σας λύσει οποιαδήποτε απορία.

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

Illustration of Italy flag
© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.