Γρατζουνιές στο αυτοκίνητο: Πώς φεύγουν;
Γρατζουνιές στο αυτοκίνητο: Πώς φεύγουν;

Γρατζουνιές στο αυτοκίνητο: Πώς φεύγουν;

Όποιος πει ότι δεν έχει το αυτοκίνητό του έστω μία γρατζουνιά, τότε λέει ψέματα! Πώς όμως μπορούμε να τις αφαιρέσουμε εύκολα και γρήγορα;

Οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητο, όσο προσεκτικοί και να είμαστε, είναι σχεδόν αναπόφευκτες! Κυρίως όταν το αυτοκίνητο κινείται καθημερινά μέσα στην πόλη, αλλά ακόμα και όταν είναι παρκαρισμένο. Αποτέλεσμα; Οι γρατζουνιές να του χαλάνε την όψη και μαζί με αυτήν και τη διάθεσή μας!

 

Παρκάρισμα δίπλα σε κολωνάκι και ένα  άνοιγμα πόρτας χωρίς να το έχουμε δει και η ζημιά έγινε! Γρατζουνιές, όπως αυτές στις χειρολαβές από τα κλειδιά αλλά και τα νύχια μας ή τα δαχτυλίδια, είναι πολύ πιθανό να μπορέσουμε να τις αφαιρέσουμε.

γρατζουνιές στο χερούλι της πόρτας
ανδρικό χέρι βάζει οδοντόκρεμα πάνω σε οδοντόβουρτσα

Το κόλπο με την οδοντόκρεμα

Αρχικά, ελέγχουμε με το νύχι μας το χτύπημα. Αν «σκαλώνει», τότε είναι αρκετά βαθύ για να το επισκευάσει η οδοντόπαστα. Αν  είναι επιφανειακό, κάνουμε τα εξής:

Αφού πλύνουμε καλά το αυτοκίνητο ώστε να απομακρυνθούν σκόνες και ρύποι, βάζουμε 5-7 δόσεις γεμάτης οδοντόβουρτσας σε ένα μαλακό πανάκι με μικροϊνες. Κατόπιν, απλώνουμε απαλά στη γρατζουνισμένη επιφάνεια και τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά και ξεπλένουμε. 

Οι γρατζουνιές θα έχουν εξαφανιστεί!

Ειδική αλοιφή

Αν το κόλπο με την οδοντόκρεμα δεν “πιάνει” τότε προχωράμε στην ειδική αλοιφή για γρατζουνιές που μπορούμε να βρούμε πολλές τέτοιες στο εμπόριο.

Η διαδικασία είναι η εξής: Αρχικά ελέγχουμε το αμάξωμα ώστε να είναι καθαρό. Έπειτα, απλώνουμε την αλοιφή πάνω σε μια microfiber πετσέτα και την περνάμε πάνω στη γρατζουνιά πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις χωρίς όμως να ασκούμε πίεση. Αυτή η κίνηση θα πρέπει να διαρκέσει μερικά λεπτά, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφήνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα την αλοιφή να δράσει σε σκιερό κατά προτίμηση μέρος. Αν θέλουμε, συνεχίζουμε λίγο ακόμα το τρίψιμο, για καλύτερο αποτέλεσμα.

άνδρας καθαρίζει με πανάκι το εξωτερικό του αυτοκινήτου του
άνδρας καθαρίζει το φανάρι ενός αυτοκινήτου

Αφού εξαφανιστεί η γρατζουνιά, καθαρίζουμε τα υπολείμματα της αλοιφής με το καθαρό πανί. Αν έχουν μείνει κάποια μικρά σημάδια από τη γρατζουνιά, επαναλαμβάνουμε με προσοχή. Αν η γρατζουνιά επιμένει επιλέγουμε μια πιο εξειδικευμένη αλοιφή ειδική για τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας αλοιφαδόρο απλώνοντας αρχικά με οριζόντιες και έπειτα με κάθετες κινήσεις.

Εφόσον κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν λειτουργήσει ή έχει φύγει τελείως το χρώμα του αμαξώματος, τότε το φανοποιείο δυστυχώς αποτελεί μονόδρομο. 

 

Αν ψάχνεις για ένα αγρατζούνιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, δεν έχεις παρά να δεις τα αυτοκίνητα της OpenCars!

Μη χάνεις τα νέα μας!

Νέες αφίξεις οχημάτων, χρήσιμες συμβουλές και νέα κατευθείαν στο mailbox σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.