Πότε συμφέρει η αγορά και πότε το leasing αυτοκινήτου;
Πότε συμφέρει η αγορά και πότε το leasing αυτοκινήτου;

Πότε συμφέρει η αγορά και πότε το leasing αυτοκινήτου;

Θέλεις καινούριο αυτοκίνητο και εύλογα αναρωτιέσαι: να αγοράσω ή να μισθώσω;

Όταν σκέφτεσαι να αποκτήσεις αυτοκίνητο, είτε είσαι ιδιώτης είτε εταιρία, πρέπει να δεις τι σε συμφέρει. Να έχεις στο μυαλό σου όμως πως ό,τι και να επιλέξεις, σίγουρα υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε επιλογή. Επομένως, τα δικά σου θέλω και οι δικές σου ανάγκες θα κρίνουν και τι θα αποφασίσεις στο τέλος….

κοντινό πλάνο σε χέρι που κρατά κλειδιά αυτοκινήτου παίρνοντας ταυτόχρονα χρήματα από άλλο χέρι

Πότε συμφέρει η ιδιοκτησία / αγορά

Είσαι από αυτούς που θέλουν να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα αυτοκίνητο;  Η λύση είναι μία: Πηγαίνεις και αγοράζεις ένα καινούριο αυτοκίνητο από μια αντιπροσωπία! 

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, αν θέλεις δηλαδή το αυτοκίνητο να ανήκει 100%  σε εσένα, θα πρέπει

να διαθέσεις εφάπαξ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, εφόσον φυσικά το διαθέτεις. Αν δεν το διαθέτεις, πρέπει να εκταμιεύσεις ένα καταναλωτικό δάνειο από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που αυτό βέβαια θα ανεβάσει το τελικό ποσό λόγω των τόκων.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι

 •  όλα τα πάγια ή απρόβλεπτα έξοδα που προκύψουν τα “φορτώνεσαι” εσύ και κανένας άλλος
 • έχεις από την άλλη, πλήρη ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις. Να το οδηγείς όπως θέλεις, να επεμβαίνεις στον εξοπλισμό με όποιον τρόπο θέλεις, να διανύεις όσα χιλιόμετρα θέλεις, χωρίς κανέναν περιορισμό κ.α. 

Η αγορά επίσης συμφέρει εφόσον το αυτοκίνητο δεν βγάλει πολλές ζημιές (ποτέ δεν το ξέρουμε αυτό), εάν οδηγείς προσεκτικά, αν δεν υπάρξει σοβαρή καταστροφή από κάποιο ατύχημα και βέβαια εαν επιθυμείς να το κρατήσεις για πολλά χρόνια.

Κι επειδή πρέπει να κοιτάμε το μέλλον, όταν θα θελήσεις να το πουλήσεις για να πάρεις ένα πιο σύγχρονο:

 • τα κέρδη από την πώληση θα είναι όλα δικά σου       
 •  όταν ομως εξοφλήσεις τις δόσεις του δανείου που πήρες,  ίσως να δυσκολευτείς να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου καθώς θα είναι πλέον παλιό και με μικρή αξία μεταπώλησης.                                                          

Μη ξεχνάς: Η αγορά ενός αυτοκινήτου δεν συνιστά επένδυση, αλλά μια δαπάνη καθώς μόλις βάλεις το κλειδί πρώτη φορά στη μίζα, το αυτοκίνητό σου θα θεωρείται ήδη μεταχειρισμένο και θα έχει απολέσει ένα μέρος της αρχικής του αξίας.

blank

 Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση για να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που ονειρεύεσαι.

Αν έχεις αγανακτήσει με τα απρόοπτα έξοδα που σου βγάζει το αυτοκίνητό σου, ή θέλεις ένα πολύ καλύτερο μοντέλο από αυτό που διαθέτεις ή θέλεις να το πουλήσεις και αγχώνεσαι με την όλη διαδικασία μεταπώλησης, τότε το leasing σου δίνει τη λύση.

 Το σημαντικότερο με το leasing είναι ότι:

 • δεν χρειάζεται να δώσεις ένα τεράστιο ποσό για την αγορά παρά μια προκαταβολή στην αρχή και μία συμφωνηθείσα δόση κάθε μήνα. Έτσι διαθέτεις τα χρήματά σου όπου αλλού εσύ έχεις ανάγκη.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι,

 • γλιτώνεις πάγια έξοδα και απρόοπτα έξοδα που πάντα προκύπτουν. 
 • Είσαι πλήρως ασφαλισμένος καθώς έχεις μικτή ασφάλεια

Επιπλέον,

 • γλιτώνεις την οποιαδήποτε ταλαιπωρία καθώς για οτιδήποτε χρειαστείς έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου να λύσει το πρόβλημα και να αναλάβει όλη τη βαβούρα χωρίς να σε απασχολεί εσένα τίποτα! Όταν τώρα, έρθει η στιγμή που θα θέλεις να αποκτήσεις ένα άλλο μοντέλο, πιο καινούριο και πιο σύγχρονο ή απλά  βαρέθηκες αυτό που ήδη έχεις
 • δεν έχεις κανένα άγχος μεταπώλησης. Δεν αγχώνεσαι καθόλου ούτε για τη μεταπωλητική του αξία ούτε για το αν θα βρεις αγοραστή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το επιστρέψεις στην εταιρία leasing όταν τελειώσει το συμβόλαιό σου και να πάρεις ένα άλλο της αρεσκείας σου. Τέλος, εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή  έχεις επιχείρηση που απαιτεί τη χρήση οχημάτων, τότε η πιο συμφέρουσα και αξιόπιστη λύση είναι και πάλι το leasing γιατί εκτός των παραπάνω, έχεις και φορολογικές ελαφρύνσεις
 • η μηνιαία δόση που καταβάλλεις κάθε μήνα μαζί με τον ΦΠΑ, δικαιολογείται ως έξοδο στην επιχείρησή σου.
blank

Η FlexCar είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρία μίσθωσης οχημάτων που διαφέρει από τις άλλες εταιρίες leasing. Έχει μια πλούσια γκάμα καινούριων και ελαφρώς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από ελληνικές μόνο αντιπροσωπείες.

 

Στη FlexCar έχεις τη μεγαλύτερη ευελιξία στη μίσθωση που υπήρξε ποτέ!

 

Συγκεκριμένα:

 • καταβάλλεις μια σταθερή μηνιαία δόση, χωρίς ρήτρες, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς κρυφές χρεώσεις
 • δε δίνεις προκαταβολή
 • κρατάς το όχημά σου για όσο θέλεις, χωρίς χρονικό περιορισμό
 • το επιστρέφεις όποτε θέλεις
 • το αγοράζεις (εφόσον το επιθυμείς) όποτε εσύ θέλεις σε μια μειωμένη τιμή κάθε μήνα, πάντα πιο ανταγωνιστική από τα δεδομένα της αγοράς.
 • έχεις πάντα ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοκινήτου
 • Φυσικά και όλα τα πάγια όπως τόκοι δανείου, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, έξοδα για τα service, για την αλλαγή ελαστικών αλλά και τα απρόβλεπτα έξοδα περιλαμβάνονται στη μηνιαία δόση, οπότε το μόνο έξοδο για εσένα είναι τα καύσιμα που καταναλώνεις.
 • Δεν έχεις περιορισμό στα χιλιόμετρα που διανύεις.
 • Έχεις πλήρη κάλυψη με μικτή ασφάλιση για το όχημά σου.
 • Έχεις πάντα την εξυπηρέτηση και φροντίδα της FlexCar για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά τη μίσθωσή σου.
 • Γίνεται δικό σου μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες

 

ΑΓΟΡΑ
LEASING
FLEX LEASING
Ελεύθερες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό
✔️
Όχι περιορισμοί σε χιλιόμετρα
✔️
Απόλυτη ελευθερία
✔️
Χωρίς 'τρέξιμο' για συντήρηση και ασφάλιση
✔️
✔️
Χωρίς άγχος μεταπώλησης
✔️
✔️
Χωρίς κίνδυνο απρόβλεπτων εξόδων
(Βλάβες ή ατυχήματα)
✔️
✔️
Φορολογικά Οφέλη
✔️
✔️
Έχεις πάντα ένα σύγχρονο μοντέλο
✔️
Μπορείς να αλλάξεις γνώμη όποτε θες
✔️
Χωρίς προκαταβολή
✔️

Αν αυτό το άρθρο σε βοήθησε να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις και χρειάζεσαι, τότε έχουμε την καλύτερη λύση για κάθε σου επιλογή.  

Μη χάνεις τα νέα μας!

Νέες αφίξεις οχημάτων, χρήσιμες συμβουλές και νέα κατευθείαν στο mailbox σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.