5+1 Red Flags εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων! 
5+1 Red Flags εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων! 

5+1 Red Flags εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων! 

Είσαι στην αναζήτηση, του πιο κατάλληλου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για σένα; Μάθε τί πρέπει να προσέξεις ώστε να μην σε εξαπατήσουν.

Η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια έξυπνη και οικονομική επιλογή, αλλά πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός: δεν είναι λίγοι αυτοί που για να πουλήσουν ένα αυτοκίνητο θα αποκρύψουν με κάθε τρόπο οποιοδήποτε αρνητικό στοιχείο. Τί πρέπει να προσέξουμε;

Απουσία Ιστορικού Οχήματος

τεχνικός τσεκάρει τη κατάσταση ενός αυτοκινήτου συμπληρώνοντας μια φόρμα

Αν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσεις δε συνοδεύεται από το βιβλίο service (είτε φυσικό, είτε ψηφιακό), φύγε μακριά! Στο βιβλίο service υπάρχουν όλες οι αποδείξεις ότι το αυτοκίνητο έχει κάνει όλους τους προγραμματισμένους ελέγχους στο παρελθόν, και έχουν αλλαχθεί διάφορα αναλώσιμα ώστε να είσαι σίγουρος για την καλή κατάστασή του, την ασφάλεια που προσφέρει και φυσικά την μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του. Εάν το βιβλίο συντήρησης απουσιάζει αυτό σίγουρα πρέπει να μας ανησυχήσει και να ξανασκεφτούμε την αγορά του συγκεκριμένου οχήματος. 

Άρνηση Τεχνικού Ελέγχου

Εάν ο πωλητής, είτε ιδιώτης είτε μαντράς/αντιπρόσωπος, αρνείται να κάνεις τεχνικό έλεγχο στο αυτοκινήτο που πρόκειται να αγοράσεις σε δικό σου συνεργείο, τότε αυτό πρέπει αμέσως να σε προβληματίσει.

Ο τεχνικός έλεγχος και ο διαγνωστικός έλεγχος του εγκεφάλου του οχήματος από ένα συνεργείο που εμπιστεύεσαι μπορεί να αποκαλύψει καταγεγραμμένες προηγούμενες βλάβες και ζημιές στο αυτοκίνητο που εννοείται θα πρέπει να γνωρίζεις.

χέρι μηχανικού αυτοκινήτου κρατάει κλειδιά για επισκευές

Απουσία αποδεικτικού εκτελωνισμού

χιλιομετρητής οχήματος

Καλό είναι να έχεις στη διάθεσή σου τα δελτία του ΚΤΕΟ. Σε αυτά μπορείς να δεις τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου κάθε φορά που περνούσε από ΚΤΕΟ και να παρατηρήσεις αν η αύξησή τους είναι λογική. Τα γυρισμένα χιλιόμετρα βέβαια μπορείς να τα ανακαλύψεις και από δικό σου έλεγχο μέσω των φθορών του οχήματος που μαρτυρούν την ηλικία του. Πχ η φθορά του τιμονιού, το θάμπωμα των φώτων, το έτος κατασκευής της ζώνης ασφαλείας κ.α.

Εάν τώρα, το αυτοκίνητο είναι εισαγόμενο, ζήτησε από τον πωλητή το χαρτί εκτελωνισμού στο οποίο αναγράφονται τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο όταν ταξινομήθηκε στην Ελλάδα. Αν το χαρτί αυτό δεν υπάρχει, τότε αποφύγε και πάλι το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

 

Άρνηση Test Drive

Μην παραλείψεις ποτέ τη φάση της δοκιμής οδήγησης καθώς το test drive θα σου επιτρέψει να δεις αν το αυτοκίνητο λειτουργεί σωστά. Αν μπαίνουν εύκολα οι ταχύτητες, αν “τραβάει”, αν κάνει ασυνήθιστους θορύβους κατά την οδήγηση κ.α. Επίσης, θα έχεις τον χρόνο να ελέγξεις το εσωτερικό για τυχόν ζημιές και να βεβαιωθείς ότι όλα τα συστήματα του οχήματος λειτουργούν σωστά (φώτα, A/C, ηλεκτρονικά).

 

άνδρας μέσης ηλικίας οδηγεί αυτοκίνητο

Άρνηση εγγύησης

πωλητής εμπορίας οχημάτων κρατά το συμβόλαιο μεταβίβασης

Αν δεν αγοράζετε από ιδίωτη, εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε μια εκτεταμένη εγγύηση, ειδικά εάν η εγγύηση του κατασκευαστή έχει λήξει. Μια εκτεταμένη εγγύηση μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, καλύπτοντας απροσδόκητα έξοδα επισκευής μελλοντική βλάβης. Σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε πως αυτή η εγγύηση καλύπτει βασικά μηχανολογικά μέρη του οχήματος όπως σασμάν και κινητήρα.

Κρυφά κόστη

Και αυτό αφορά την περίπτωση αγόρας μεταχειρισμένου από έμπορο αυτοκινήτων. Κάποιοι εμφανίζουν μια ελκυστική τιμή για το αυτοκίνητο που επρόκειτο να πουληθεί, για να προσελκύσουν αγοραστές. Έπειτα όμως προκύπτουν επιπλέον έξοδα για τον αγοραστή όπως αυτά της μεταβίβασης, μεταφοράς του οχήματος ή πιθανής επισκευής.

αυτοκίνητο παιχνίδι, νομίσματα και κομπιουτεράκι

Γενικά, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να κάνεις όλους τους απαραίτητους ελέγχους όταν θέλεις να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Καλό είναι να προτιμάς δηλωμένους εμπόρους, με κατάστημα στην Ελλάδα, ώστε αργότερα αν έχεις κάποιο πρόβλημα να τους ξαναβρείς στην έδρα τους. Επίσης, με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο μπορείς να δεις τις κριτικές που έχουν γίνει από προηγούμενους αγοραστές για τον συγκεκριμένο έμπορο. Αν έχει πληθώρα αρνητικών κριτικών, τότε ξανασκέψου το!

ζευγάρι ψ'αχνει για αυτοκίνητο σε έκθεση αυτοκινήτων

Η OpenCars είναι η πιο έγκυρη και αξιόπιστη λύση για να κάνεις μια σοφή αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αντιμετωπίζοντας τον κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Με την OpenCars δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα καθώς :

  • Η συντήρησή τους έχει πραγματοποιηθεί βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών.
  • Το ιστορικό τους είναι πλήρως γνωστό, γιατί εμείς ήμασταν οι ιδιοκτήτες.

Επίσης η OpenCars προσφέρει:

  • Γραπτή εγγύηση ως και 2 έτη στα μηχανικά μέρη (κινητήρας, σαζμάν)
  • Γραπτή εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων
  • Δικαίωμα επιστροφής 14 ημερών με πλήρη επιστροφή των χρημάτων
  • Δώρο τα έξοδα μεταβίβασης χωρίς κρυφές χρεώσεις
  • Test drive ή τεχνικό έλεγχο ακόμα και στο σπίτι σου (Λεκανοπέδιο Αττικής).

Ακόμα το σκέφτεσαι; Βρες το αυτοκίνητο των ονείρων σου στην OpenCars!

 

Μη χάνεις τα νέα μας!

Νέες αφίξεις οχημάτων, χρήσιμες συμβουλές και νέα κατευθείαν στο mailbox σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.