Πειραγμένα χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο; Πως θα το καταλάβεις.
Πειραγμένα χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο; Πως θα το καταλάβεις.

Πειραγμένα χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο; Πως θα το καταλάβεις.

Συχνό είναι το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Πώς μπορείς να προστατευτείς για να μην σε πιάσουν κορόιδο;
άνδρας κρατά το τιμόνι ενός αυτοκινήτου

Είναι πολύ δελεαστικό, ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θέλεις να αγοράσεις, να το βρίσκεις με λίγα χιλιόμετρα και σε πολύ καλή τιμή. Όμως για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και κατόπιν εορτής ανακαλύψεις ότι το αυτοκίνητο που αγόρασες έχει κάνει στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από αυτά που αναγράφονται, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός πριν το αποκτήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο που εισάγεται από το εξωτερικό που συχνά το κοντέρ του “πειράζεται” μετά τον εκτελωνισμό. 

 

Για να μην είσαι κι εσύ ένα από τα θύματα των επιτήδειων πωλητών που για να πουλήσουν αλλοιώνουν την ένδειξη των χιλιομέτρων, δες παρακάτω τί πρέπει να κάνεις: 

  1. Έλεγχος χιλιομέτρων μέσω VIN

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να διασταυρώσεις τα χιλιόμετρα στο κοντέρ μέσω του αριθμού πλαισίου. Η διασταύρωση μέσω VIN (Vehicle Identification Number) δείχνει τις  συντηρήσεις που έκανε το αυτοκίνητο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Αν και δεν μπορείς να δεις τα πιθανά σέρβις που έγιναν σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία, παρ’ όλα αυτά, μπορείς να δεις τα χιλιόμετρα που είχε διανύσει το αυτοκίνητο όταν έκανε τις συντηρήσεις στην αντιπροσωπεία. Θα πρέπει φυσικά να είναι λιγότερα από αυτά που έχει τη στιγμή της πώλησής του.

καντράν αυτοκινήτου

Οι αντιπροσωπείες έχουν στοιχεία για το ιστορικό του οχήματος αλλά και στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που με πληρωμή δίνουν στοιχεία για το ιστορικό οχημάτων, με τη συμπλήρωση μόνο του αριθμού πλαισίου.

2. Έλεγχος βιβλίου συντήρησης

 

Το κάθε μεταχειρισμένο όχημα συνοδεύεται από το βιβλίο συντήρησης εκτός επίσημου δικτύου. Αν αυτό λείπει από το όχημα ή τα χιλιόμετρα και οι ημερομηνίες σε αυτό δεν βγάζουν νόημα, τότε σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσεις κάποιο άλλο μεταχειρισμένο όχημα να αγοράσεις.

μηχανικός ζητάει από γυναίκα να υπογράψει τον έλεγχο
γυναίκα κοιτάζει προσεκτικά προφυλακτήρα αυτοκινήτου για τυχών φθορές

3. Έλεγχος γενικής κατάστασης του οχήματος

 

Η κατάσταση της καμπίνας του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με τα χιλιόμετρα στο κοντέρ. Δες αν είναι καθαρό και γυαλισμένο αλλά παρατήρησε τη φθορά του ταμπλό, των καθισμάτων ή των πεντάλ που μαρτυρούν την πραγματική χρήση που έχει γίνει. Προσοχή! Κάποιοι επιτήδειοι, αλλάζουν το φθαρμένο τιμόνι με ένα καινούριο για να κρύψουν τα πολλά χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί. Επίσης, η γενικότερη εξωτερική του κατάσταση μπορεί να “δείξει” αν τα χιλιόμετρα είναι πολύ παραπάνω. Ένας έλεγχος στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ για γραντζουνιές θα ήταν χρήσιμος!

4. Έλεγχος από ειδικό


Πριν αγοράσεις το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει, πήγαινε το σε ένα μηχανικό. Αυτός με  τον έλεγχο που θα κάνει και την εμπειρία που έχει θα αντιληφθεί πολλά περισσότερα. Αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν σου επιτρέψει αυτόν τον έλεγχο, τότε καλύτερα να αγοράσεις κάποιο άλλο.

μηχανικός αυτοκινήτων επισκευάζει όχημα

5. Έλεγχος από τα ΚΤΕΟ

 

 Τα ΚΤΕΟ μπορούν να ανιχνεύσουν τυχόν παρεμβάσεις στους χιλιομετρητές σύμφωνα με οδηγίες της Ε.Ε. Δίνεται πλέον στα ΚΤΕΟ η δυνατότητα πρόσβασης στη βάση δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει τους προηγούμενους καταγεγραμμένους ελέγχους ΚΤΕΟ. Επομένως, αν σε κάποιον προηγούμενο έλεγχο τα χιλιόμετρα ήταν περισσότερα από ότι σε έναν επόμενο έλεγχο, τότε επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε αλλοίωση της χιλιομετρικής ένδειξης. Βέβαια, εάν έχεις ήδη αγοράσει το όχημα είναι ήδη αργά γιατί δεν θα μπορείς να το επιστρέψεις. Οι περισσότερες αντιπροσωπείες και σίγουρα οι ιδιώτες δεν δέχονται επιστροφή του οχήματος αν αποδειχθεί απάτη στα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.

γραπτός μηχανικός έλεγχος του αυτοκινήτου
πωλητής και αγοραστής δίνουν τα χέρια για να κλείσει η συμφωνία

Σε απαλλάσει από το άγχος για το αν τα χιλιόμετρα στο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγοράζεις είναι πραγματικά ή όχι. 

Στην Opencars προσφέρουμε πλήρη διαφάνεια στο ιστορικό των οχημάτων μας, αφού εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση χιλιομέτρων. Αν αποδειχθεί ακόμα και μετά την αγορά ότι τα χιλιόμετρα δεν είναι τα πραγματικά, σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη.  

 

Μη χάνεις τα νέα μας!

Νέες αφίξεις οχημάτων, χρήσιμες συμβουλές και νέα κατευθείαν στο mailbox σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.