Αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη και ελεύθερα δακτυλίου
Αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη και ελεύθερα δακτυλίου

Αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη και ελεύθερα δακτυλίου

Αρκετά είναι τα οχήματα που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο. 

πράσινο εικαστικό απεικόνισης της πράσινης αυτοκίνησης

Τα κριτήρια για να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο είναι διάφορα. Σε αυτά, για πολλούς αγοραστές είναι και τα έξοδα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας όπως και ο περιορισμός μετακίνησης στο κέντρο της πόλης. Αν θέλεις να γλιτώσεις κι εσύ από αυτά, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και με οικονομικό χαρακτήρα. 

Τέλη κυκλοφορίας

Υπάρχουν αυτοκίνητα που δεν χρειάζεται να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας. Είναι αυτοκίνητα που εκπέμπουν μικρή ποσότητα CO2, δεν επιβαρύνουν πολύ το περιβάλλον και γι’αυτό μπορούμε να πούμε πως έτσι επιβραβεύονται. Όλα τα καινούρια οχήματα όπως και τα μεταχειρισμένα οχήματα με πρώτη άδεια από 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά, που εκπέμπουν έως 122g CO2/km, απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, οποιοδήποτε καύσιμο κι αν καίνε, βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο κ.λ.π. 

Δακτύλιος

Ο Δακτύλιος της Αθήνας είναι ένα μέτρο που περιορίζει την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και αυτά εισέρχονται σε αυτό εκ περιτροπής. Σκοπός είναι η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Για να είναι ένα όχημα ελέυθερο δακτυλίου θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Ηλεκτρικό
  • Εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
  • Υβριδικό
  • Κατηγορίας Euro 6 και ταυτόχρονα να εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2 (NEDC) για οχήματα ταξινομημένα πριν το 2021 ή κάτω από 145 gr CO2 (WLTP) για οχήματα ταξινομημένα από το 2021 και μετά. Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δε σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6.
αυτοκίνητα σε κίνηση

Μερικά από τα μοντέλα που δεν επιβαρύνουν πολύ το περιβάλλον και δεν αφήνουν μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα είναι τα Toyota Yaris Hybrid, Peugeot 208 Like 2020, Opel Corsa Edition 2020, Fiat Panda και Mercedes GLE 350de.

 

Toyota Yaris Hybrid λευκό

Toyota Yaris Hybrid

Ένα εξαιρετικό hatchback που ταράζει τα νερά. Απολαμβάνεις να το οδηγείς παντού και πάντα και δικαιολογημένα αναδείχθηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021”. Φοράει νέο υβριδικό κινητήρα 1.5lt, 4ης γενιάς υβριδικής τεχνολογίας Toyota, της οικογένειας TGNA και αποδίδει 116 ίππους. Η επιτάχυνση είναι ακαριαία αφού πιάνει τα 100km/h από 0 σε 9,7”. Είναι εκπληκτικά αθόρυβο και οικονομικό με κατανάλωση 2,8λτ/100χλμ. Τέλος, σέβεται το περιβάλλον με εκπομπές ρύπων στα 64g/km.

Peugeot 208 Like 2020

Το Peugeot 208 φέρει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς και δικαίως καθώς καινοτομεί και είναι πιο σύγχρονο από ποτέ. Το Peugeot 208 Like είναι η απλή έκδοση στην οποία κυκλοφορεί και έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από αυτήν τη κατηγορία. Διαθέτει τολμηρό νεανικό σχεδιασμό, είναι άνετο, ασφαλές και αποδοτικό με κινητήρα βενζίνης Puretech 75 S&S ή diezel 1.5 BlueHDi 100 S&S που αποδίδει 75 ίππους. Συνδυάζει ροπή και οικονομία καυσίμου καταναλώνοντας 4,1lt/100km. Αγαπά το περιβάλλον αφού οι εκπομπές CO2 είναι 118 g/km.

 

Peugeot 208 κόκκινο
Opel Corsa κόκκινο

Opel Corsa Edition 2020

Είναι η έκτη γενιά του Opel Corsa, που ήρθε για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που έκαναν και τα προηγούμενα μοντέλα. Πρόκειται για ένα μοντέρνο μοντέλο με νέους αλουμινένιους κινητήρες που προσφέρουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων καθώς και καλή οδική συμπεριφορά λόγω του χαμηλού βάρους του. Καταναλώνει 4,2 – 4,5 lt/100km και εκπέμπει CO2 96-102g/km. για την έκδοση των 100 ίππων ενώ για την ισχυρότερη έκδοσή του, καταναλώνει 5,4-5,5 lt/100km και εκπέμπει CO2 103g/km. πάντα με βάση το πρωτόκολλο NEDC.

 

Fiat Panda 

Ανήκει στην κατηγορία των πλέον δημοφιλή μοντέλων της Ευρώπης. Συνδυάζει το στυλ και την άνεση με την οικονομία και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον γι’αυτό και είναι πρώτο στην επιλογή για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Είναι εφοδιασμένο με ήπιο υβριδικό σύνολο των 1.000κ.εκ. απόδοσης 70 ίππων, με υψηλή απόδοση σε χαμηλές ταχύτητες και χαμηλές εκπομπές CO2 που κυμαίνονται από τα 110g/km. έως και τα 120g/km.Αυτό όπως και τα πιο πολλά αυτοκίνητα πόλης της FIAT απολαμβάνουν ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο, αλλά και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

 

Fiat Panda σκούρο μπλε
Mercedes GLE 350de ηλεκτρική λευκή

GLE 350de

Είναι μεγάλο, diezel SUV κι όμως είναι τόσο “καθαρό” που δύσκολα το πιστεύει κάποιος!

Συνδυάζει την plug-in υβριδική της τεχνολογία με τους ιδιαίτερα αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες της, με τους γνωστούς χρόνια τώρα diesel κινητήρες του και επιτυγχάνει την απόλυτη οικονομία, με ελάχιστους ρύπους. Για του λόγου το αληθές, ο δίλιτρος diesel κινητήρας μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 320 ίππους και 700ΝΜ ροπής και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, καλύπτει αμιγώς ηλεκτρικά άνετα 98 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP) και χωρίς ρύπους, χάρη στην μεγάλη μπαταρία των 31 kWh και το πολύ αποδοτικό σύστημα κίνησης του.

 

Η OpenCars έχει σε άμεση διάθεση οχήματα για οικονομικές μετακινήσεις και φιλικά προς το περιβάλλον απαλλαγμένα από τα τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερα να μετακινηθούν στον δακτύλιο.

Μη χάνεις τα νέα μας!

Νέες αφίξεις οχημάτων, χρήσιμες συμβουλές και νέα κατευθείαν στο mailbox σου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εμπορευόμαστε οχήματα νεαρής ηλικίας με πλήρη διαφάνεια και στόχο την υψηλή ικανοποίηση των πελατών. Για αυτό σου δίνουμε έγγραφη εγγύηση, δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και χωρίς τράπεζα, εγγύηση χιλιομέτρων, παράδοση στο χώρο σου, δυνατότητα ανταλλαγής, αναφορά απο ανεξάρτητο φορέα, προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού και αξεσουάρ & δώρο τα έξοδα μεταβίβασης!

Other OpenCars websites:

© 2024 made with ♥ by FLEX GROUP CAR SALES S.A.